son şeyler

Arşivler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

Temu’dan sipariş verdik, bakalım gelecek mi? (Özel İnceleme)

  /  Alışveriş   /  Temu’dan sipariş verdik, bakalım gelecek mi? (Özel İnceleme)

Temu’dan sipariş verdik, bakalım gelecek mi? (Özel İnceleme)

Son zamanların en merak edilen alışveriş sitesi Temu’dan Yeni Yeni Şeyler olarak biz de ilk siparişimizi verdik. “Siparişimiz bize ulaşacak mı?”, “Ulaşırsa ne kadar sürede ulaşacak?” gibi sorulara hem kendimiz hem de okuyucularımıza cevap olması adına sürecin işleyişini güncelleme oldukça bu yazımızda paylaşacağız.

Temu’da şu an minimum alışveriş 1700 TL. Toplu bir alışveriş yapılması gerekiyor. Ancak alınan ürünler tek bir paket halinde gönderiliyor.

21 Temmuz 2024 Pazar günü “1500 TL üzeri 750 TL indirim kodu” kullanarak yaklaşık 2500 TL’lik alışveriş yaptık. %30 gümrük vergisiyle (o da yaklaşık 750 TL oluyor) toplamda 2500 TL ödeme yaptık. Yani kupon kodumuz gümrük vergisini karşılamış oldu.

Siparişimizin tahmini teslim tarihi 1-21 Ağustos arası olarak görünüyor.

 

Gün Gün Sipariş Takibi:
(Siparişimiz elimize ulaşana kadar güncelleme oldukça biz de yazımızı güncelleyeceğiz.)

21 Ağustos 2024
Paketimiz eksiksiz olarak (28 parça) teslim edildi.

20 Ağustos 2024

Temu (2024-08-20)

Temu (2024-08-20)

 

Gönderi Durumu: “Transfer sürecinde: Yolda: İSTANBUL AKTARMA”

Akşam üstü bir güncelleme daha aldık. MNG Kargo paketimizi gümrükten aldı ve İstanbul’dan yola çıktı. Artık paketimizi MNG Kargo üzerinden de takip edebiliyoruz. Bir aksaklık olmazsa yarın paketimiz teslim edilebilir. Teslimat son gününde paketimizin bize ulaşma ihtimali çok yüksek gözüküyor.


Temu (2024-08-20)

Temu (2024-08-20)

 

Gönderi Durumu: “Transfer sürecinde: Gümrükleme şirketi tarafından teslim alındı”

Gönderi Durumu: “Gümrük tarafından teslim ediliyor”

Bugün peş peşe 2 durum güncellemesi aldık. Paketimiz gümrükten çıktı, kargonun teslim alması gerekiyor. Paketimizin son teslimat tarihi 21 Ağustos. Yani en geç yarın bize teslim edilmesi gerekiyor. Yarından sonra teslim edilirse, Teslimat Garantisi kapsamında 65 TL Gecikme Kredisi verileceği söyleniyor. Heyecanlı bekleyişimiz son güne kadar devam ediyor.

Açıklama: “Paketin 21 Ağu. tarihe kadar teslim edilmesi bekleniyor. Bundan daha geç ulaşırsa, anlayışınız için minnettarlığımızı göstermek için size 65 TL 48 saat içinde değerinde bir kredi vereceğiz.”


18 Ağustos 2024

Fiyat Düzenlemesi: Aldığımız bir üründe daha fiyat değişikliği oldu. 3,68 TL Temu hesabımıza kredi bakiyesi olarak eklendi. Siparişimizden bugüne kadar 46,02 TL iade aldık.


17 Ağustos 2024

Gönderi Durumu: Transfer sürecinde: Gümrükleme tamamlandı”

Hafta sonu değişiklik beklemiyorduk ancak hem Temu’dan e-mail geldi hem de gönderi durumu değişti.

Daha önce iletişim kurduğumuz Temu yetkilisinden durumla ilgili e-mail geldi:

“Yakın zamanda vermiş olduğunuz siparişteki kargo takip sorununa dair yaptığınız geri bildirim için teşekkür ederiz. Taşıyıcı firmaya bildirimde bulunulduktan sonra kargo takip detaylarına güncelleme sağlanmıştır. Son kargo takip bilgisi Gümrükleme tamamlandı şeklindedir.”


16 Ağustos 2024

Gönderi durumunda değişiklik yok. Gümrükte olduğu için cumartesi ve pazar da değişiklik olmayacaktır.

Pazartesi ayın 19 oluyor. Paketimizin son teslimat tarihi ve yeni gümrük kararlarının yürürlüğe girme tarihi ise 21 Ağustos. Zamanında ulaşacak mı, sorunsuz ulaşacak mı ya da ulaşabilecek mi bilemiyoruz.


15 Ağustos 2024

Gönderi durumunda değişiklik yok. Temu Müşteri Memnuniyeti Merkezi ile tekrar iletişime geçtik. Bu sefer canlı destekle görüştük. Sorun olmadığını paketimizin ulaşacağını söylediler.


12 Ağustos 2024

Gönderi durumunda halen bir değişiklik yok. 31 Temmuz’dan beri gümrük işlemleri için beklemede. Bugün tekrar Temu ile iletişime geçtik.  Otomatik olarak gelen cevap:

Paketinizin ülkenize ulaştığı ve gümrük tarafından alındığı doğrulandı. Yakında gümrükten geçecektir. Paketlerin büyük hacmi nedeniyle, gümrük işlemleri genellikle 13 gün sürer. Herhangi bir güncelleme olduğunda paketimizle ilgili bilgi paylaşacağız. Sabrınız için teşekkür ederiz.”


6 Ağustos 2024

6 Ağustos 2024’te Resmi Gazete’de yayınlanan 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun bazı maddelerinin uygulanması hakkında kararda değişiklik yapılmasına dair kararla yurtdışından getirilen eşyaların maktu vergi oranları değiştirildi.

Karara göre, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 30 Euro’yu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 Euro’yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın üzerinden;

a) Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde yüzde 30

b) Diğer ülkelerden gelmesi halinde yüzde 60

c) 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya olması durumunda yukarıdaki oranlara ilave yüzde 20 oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilecek.

Yurt dışı hızlı kargo alışveriş limiti 150 Euro’dan 30 Euro’ya düşürüldü. Karar 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

Konu hakkında TEMU ile bu sabah erken saatlerde iletişime geçtik, yeni kuralları anlattık ve kararnameyi kendilerine de ilettik. Yaptıkları incelemenin ardından bugün TEMU’nun Türkiye alışveriş limiti 670 TL’ye düşürüldü.

TEMU’dan siparişlerimizin durumu ile ilgili bize gelen e-mail şu şekilde:

“Size son siparişleriniz için gümrük limitleri ve vergilerle ilgili önemli bilgiler sağlamak için ulaşıyoruz.

Şeffaflık taahhüdümüzün ve müşterilerimiz için sorunsuz bir alışveriş deneyimi sağlamamızın bir parçası olarak, siparişinizin değeri yerel gümrük yetkilileri tarafından belirlenen belirli parasal eşiklere ulaştığında tahmini bir ithalat ücreti depozitosu (“İthalat Ücretleri Depozitosu”) tahsil edileceğini bildirmek isterim. Bu depozito, sizin adınıza hedef ülkedeki ilgili gümrük yetkilisine tüm gümrük vergileri, vergiler ve ücretlerin (“İthalat Ücretleri”) tahminini ve ödenmesini kapsar.

İthalat Ücretleri Depozitosunun İthalat Ücretlerinin tahmini olduğunu ve gümrük yetkilisine ödenen gerçek tutarı temsil etmeyebileceğini unutmamak önemlidir. Ancak, gerçek İthalat Ücretleri tutarının tahmini İthalat Ücretleri Depozitosundan yüksek olması durumunda, herhangi bir ek ücret ödemeniz gerekmeyeceğini size temin etmek istiyorum. Tersine, gerçek İthalat Ücretleri tutarının tahmini İthalat Ücretleri Depozitosundan düşük olması durumunda, TEMU farkı size orijinal ödeme yönteminizle derhal iade edecektir.

Verdiğiniz iki siparişin özel durumunda, sipariş sürecini başarıyla tamamladığınızı ve gerekli ithalat vergilerini ödediğinizi teyit edebilirim. Her şeyin özenle ele alındığına dair sizi temin etmek istiyorum ve siparişlerinizin yerine getirilmesini ve teslim edilmesini sabırla beklemenizi öneririm.”


5 Ağustos 2024

Açıklama: “Paketiniz varış ülkesine ulaştı ve gümrükten geçmek üzere. Paket zamanında ulaşacak, ancak 21 Ağu. tarihinden daha geç gelirse, size 65,00 TL kredi vereceğiz.”

Fiyat Düzenlemesi: Aldığımız 2 üründe daha fiyat değişikliği oldu. 2,81 TL Temu hesabımıza kredi bakiyesi olarak eklendi.

Gönderi durumunda değişiklik yok. Gümrük işlemlerini bekliyoruz. Siparişimizin bugün 15.günü oldu.


2 Ağustos 2024

Açıklama: “Üzgünüz, gümrük işlemleri sebebiyle paketiniz hakkında yeni takip güncellemesi henüz mevcut değil. Gümrükleme süreci tamamlandığında MNG paketinizi en kısa sürede teslim alacak. Paketinizin zamanında ulaşacağından emin olabilirsiniz. 21 Ağu. tarihine kadar teslim edilmezse Temu size 65 TL değerinde kredi verecek.”

Gönderi durumunda değişiklik yok. Gümrük işlemlerini bekliyoruz.


31 Temmuz 2024,  09:27

Gönderi Durumu: “Paket havalimanına ulaştı.”

Siparişimizin 10.gününde paketimizin Türkiye’ye ulaştığı öğrendik. Bundan sonrası gümrük ve kargo-kurye işlemleri. Bakalım onlar ne kadar sürecek?


30 Temmuz 2024,  22:27

Gönderi Durumu: “Uçak hareket halindedir.”


30 Temmuz 2024,  14:27

Gönderi Durumu: “Paket havalimanına ulaştı, uçuş beklenmekte”


29 Temmuz 2024

Gönderi durumunda hiç bir değişiklik yok. Bugün Temu Müşteri Memnuniyeti Merkezi ile iletişime geçtik. Siparişimizin nerede olduğunu sorduk. Canlı biriyle görüşemedik. Otomatik gelen cevaplar sonrasında, önceki tatillerin etkisi nedeniyle gümrüklerde ciddi bir paket yığılması olması nedeniyle gümrükten geçirilmesinin geciktiğini söylediler ve durumun telafisi için hesabımıza üst sınırı 650 TL olan, bir hafta geçerli %20 indirim kuponu tanımladılar.

Temu’dan gelen mesajlar şu şekilde:

“Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı çok üzgünüz. Önceki tatillerin etkisi nedeniyle gümrüklerde ciddi bir paket yığılması mevcut olduğundan paketiniz halen gümrükten geçirilme aşamasındadır. Paketinizi görme konusundaki istekliliğinizi anlıyoruz ve sabrınız için teşekkür ederiz. Gümrüklerle aktif iletişim kurmak ve paketinizin gümrük işlemlerini hızlandırmak için elimizden gelenin en iyisini yaptığımızdan lütfen emin olun. Aynı zamanda resmi web sitemiz veya Uygulamamız aracılığıyla paketin son durumunu gerçek zamanlı olarak kontrol edebilirsiniz.”

“Sizin paketiniz şu anda yolda ve son güncelleme Sipariş nakil halinde. olarak gösteriliyor. Paketinizin beklenen süre içinde teslim edilmesi için elimizden geleni yapacağız. Sabrınız için teşekkür ederiz.”


27 Temmuz 2024

Açıklama: “Üzgünüz, kargo ortaklarımızın gecikmeler yaşaması nedeniyle paketiniz için yeni takip güncellemesi henüz mevcut değildir. Sabrınız için teşekkür ederiz. Lütfen paketinizin yine de zamanında ulaşacağından emin olun. 21 Ağu. tarihine kadar teslim edilmezse, Temu tarafından size 65 TL kredi verilecektir.”

Fiyat Düzenlemesi: Gönderilen 40 TL’lik iade, kredi kartımıza geldi.


26 Temmuz 2024

Açıklama: “3 günden uzun bir süredir takip güncellemesi alınamıyor. Daha fazla ayrıntı almak için kurye ile birlikte çalışıyoruz.”


25 Temmuz 2024

Fiyat Düzenlemesi: Aldığımız ürünlerden birinin fiyatı düştü. Fiyat ayarlaması istedik. 40 TL’lik iade yapıldı.


23 Temmuz 2024

Gönderi Durumu: “Sipariş gönderildi. Sipariş nakil halinde.”

Paketimiz MNG Kargo’ya verildi ve takip numarası bizimle paylaşıldı. Ancak paket henüz MNG Kargo’ya ulaşmadığı için web sitesinde takip edemiyoruz.


23 Temmuz 2024

Gönderi Durumu: “Sipariş paketlendi.”


22 Temmuz 2024

Gönderi Durumu: “Sipariş hazırlanıyor.”


21 Temmuz 2024

Gönderi Durumu: “Sipariş verildi.”


Temu nedir?

Temu, Pinduoduo ile beraber Çin merkezli PDD Holdings tarafından işletilen e-ticaret hizmetidir. Temu platformu ilk olarak Eylül 2022’de ABD’de tanıtıldı. Türkiye’de doğrudan faaliyet göstermiyor ancak Türk tüketiciler Temu’dan sipariş verebiliyor.

Yorum

  • eyesche

    15 Ağustos 2024

    Güncellemeleriniz durdu… Son durum nedir?

    reply
  • eyesche

    12 Ağustos 2024

    Son durumu nedir kargonuzun?

    reply

Yorum Ekle