son şeyler

Arşivler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

MUBİ – Eylül 2024 (Yayından Kalkacaklar)

  /  • Dijital Platform   /  Dijital Platform Haber   /  MUBİ – Eylül 2024 (Yayından Kalkacaklar)
MUBİ - Yayından Kalkacaklar

MUBİ – Eylül 2024 (Yayından Kalkacaklar)

Yeni Yeni Şeyler‘de yeni serimize devam ediyoruz. “MUBİ’de Yayından Kalkacaklar”. Aylık olarak yenilenecek olan başlığımızda ay boyunca MUBİ’den ayrılacak filmleri bulabileceksiniz.

Eylül ayı boyunca MUBİ’de yayından kalkacak olan içerikler yavaş yavaş belli olmaya başladı, şimdilik belli olanlardan hazırladığımız listemiz değişiklik oldukça güncellenecektir.

Başlığımız aktif başlıktır; ay içerisinde pek çok kez güncellenir. Değişikliklerden haberdar olmak için takipte kalınız…

Her ayın başında ve de ay boyunca, platformdan ayrılacak içerikleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Çünkü hep söylediğimiz gibi; “Keşke haberim olsaydı, kaldırılmadan (tekrar) izlerdim.” diyeceğiniz içeriklerden “haberiniz olması” için sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. İşte bu ayın kaldırılacak içeriklerinden tespit edip sıraladığımız (şimdilik) listemiz:


1 Eylül 2024 (00:00 itibariyle)

Muhtemel Aşk / In den Gängen

Yönetmen: Thomas Stuber / Almanya, 2018 / Drama / 120 dakika

Christian şehir dışında bir süpermarkette işe girer. Deneme süresi boyunca içki reyonunda çalışan Bruno’dan işin inceliklerini öğrenecektir. Kendini eski arkadaşlarından ve geride bıraktığı sorunlu hayatından uzak tutmaya çalışan Christian, tatlı reyonundaki Marion’a âşık olur.

Kısa Film // Bakırköy Underground

Yönetmen: Berkay Şatır / Türkiye, 2022 / Belgesel, Kısa / 30 dakika

Bakırköy Underground, 90’lardan ve 2000’li yıllardan benzersiz arşiv görüntülerini güncel çekimlerle harmanlayarak bir müzikal kimliğin izini sürüyor ve Bakırköy’ün değişen dokusuna bakıyor.

Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi

Yönetmen: Emre Akay, Hasan Yalaz / Türkiye, 2003 / Komedi / 83 dakika

Yönetmenmiş gibi davranan Mehmet, filminde oynatacak bir kadın oyuncu arar. Seçmelerle ilgilenmesi için işe alınan amatör sinemacı Emre, bu görüşmeleri yaparken filme çekildiğinden habersizdir.

Yetişkin // Oda Hizmetçisi Lynn / Das Zimmermädchen Lynn

Yönetmen: Ingo Haeb / Almanya, 2018 / Drama, Romantik / 90 dakika

Titiz ve takıntılı bir hizmetçi olan Lynn, işverenlerinin eşyalarını karıştırmayı ve yatağın altına saklanarak mahrem anlarını deneyimlemeyi huy edinir. Seks işçisi Chiara ile tanıştıktan sonra, o güne kadar sadece izleyicisi olduğu tutkuları keşfeder.

Kazım

Yönetmen: Dilek Kaya / Türkiye, 2018 / Belgesel, Biyografi / 85 dakika

2016 yılında İzmir’deki bir bit pazarından alınan eski mektuplar, Kâzım adında hayat dolu bir gencin hikayesine kapı açar. Yönetmen, müzik meraklısı, zeki, çok yönlü bu gencin 1974 yazında, ODTÜ Dağcılık Kulübü’nün düzenlediği bir tırmanışta düşerek öldüğünü tesadüf eseri öğrenir.

Morg Görevlisi / Post Mortem

Yönetmen: Pablo Larraín / Şili, Meksika, 2010 / Drama / 98 dakika

55 yaşındaki Mario bir morgda otopsi raporu yazarak çalışmaktadır. 1973’ün ortalarında Pinochet’nin Şili’deki askeri darbesi sırasında bedenler morga yığılırken o bir kabare dansçısı olan ve gizemli bir şekilde kaybolan komşusu Nancy hakkında hayaller kurmaktadır. Mario ümitsiz bir arayışa koyulur.

Hayatın Tüm Acıları ve Güzellikleri / All the Beauty and the Bloodshed

Yönetmen: Laura Poitras / ABD, 2022 / Belgesel, Biyografi / 117 dakika

Dünyaca ünlü sanatçı ve aktivist Nan Goldin, samimi röportajları ve çığır açan fotoğraflarıyla bir yandan çarpıcı hayat hikayesini, bir yandan da Amerika’daki opioid krizinden sorumlu Sackler ailesinin hesap vermesi için yürüttüğü kararlı mücadeleyi anlatıyor.

Nar

Yönetmen: Ümit Ünal / Türkiye, 2011 / Drama, Gerilim / 81 dakika

Bir kadın, zararsız görünen bir falcıyı evinde misafir eder. Yetenekli olduğu açıkça belli olan bu falcının tek niyetinin fal bakmak olmadığı ortaya çıkar. Kadın, kısa süre sonra falcıyı evine aldığına pişman olur.

Masumiyet / Innocence

Yönetmen: Lucile Hadžihalilović / Fransa, Birleşik Krallık, 2004 / Avangart, Gizem, Drama / 121 dakika

Ormanın derinlerindeki gizemli bir kız yatılı okulunda bir grup genç kız, bir tabutun başında toplanır. Bu tabuttan çıkan yeni öğrenci Iris, çok az yetişkinin olduğu bu okulda kendini bale derslerinin ve tuhaf ritüellerin ortasında bulur. Fakat Iris’in okulun dışındakileri keşfetmesi yasaktır.

Yetişkin // Köpekdişi / Kynodontas | Κυνόδοντας

Yönetmen: Yorgos Lanthimos / Yunanistan, 2009 / Drama, Kült / 97 dakika

Dış dünyayla tüm bağlarını koparmış bir ailenin üç çocuğu, hayatı anne babalarının tuhaf yöntemleriyle öğrenir. Çocukların bahçenin dışına adım atmalarına izin yoktur. Bahçeyi çevreleyen çitin dışında ölümcül tehlikelerin olduğuna inanırlar. Bu katı düzen, dışarıdan gelen etkilerle bozulmaya başlar.

Yetişkin // Aşk / Her

Yönetmen: Spike Jonze / ABD, 2013 / Drama, Bilimkurgu, Romantik / 126 dakika

Kalbi kırık bir yazar, birlikte geçirdikleri zamanda eşsiz bir varlığa dönüşen bir işletim sistemine aşık olur. “Samantha”nın fiziksel temasta bulunamayışı, Theodore’nin zaten karmaşık olan duygularını içinden çıkılmaz hale getirir.

Kısa Film // Stane / Miu Miu Women’s Tales #26

Yönetmen: Antoneta Alamat Kusijanović / Hırvatistan, İtalya, 2023 / Drama / 20 dakika

Dış dünyayla tüm bağlarını koparmış bir ailenin üç çocuğu, hayatı anne babalarının tuhaf yöntemleriyle öğrenir. Çocukların bahçenin dışına adım atmalarına izin yoktur. Bahçeyi çevreleyen çitin dışında ölümcül tehlikelerin olduğuna inanırlar. Bu katı düzen, dışarıdan gelen etkilerle bozulmaya başlar.

Geceden Önce / Beriya Şevê

Yönetmen: Ali Kemal Çınar / Türkiye, İtalya, 2021 / Drama / 60 dakika

Olağanüstü hal koşullarındaki hayatın bir ailenin gözünden portresi. Genç ressam Gulbîn, annesinin portresini çizer. Kızına sabırla modellik yapan anne, evini çatışma seslerinden yalıtmaya çalışır. Baba ise, kentin geçmişini çektiği fotoğraflar aracılığıyla zihninde yeniden canlandırmayı dener.

Kısa Film // Aribada

Yönetmen: Simon(e) Jaikiriuma Paetau, Natalia Escobar / Almanya, Kolombiya, 2022 / Avangart / 30 dakika

Kolombiya’nın kahve tarlalarında yeniden dirilen Aribada adlı canavar, Emberá kabilesine mensup Las Traviesas adlı trans kadınlarla karşılaşır. Bu kadınların ruhlarının güzelliği ve gücünden etkilenen Aribada, kendi trans-fütürist topluluklarını kurmaya çalışan bu gruba katılmaya karar verir.

Donadona

Yönetmen: Kaan Arıcı, İsmet Kurtuluş / Türkiye, 2022 / Drama / 81 dakika

Ali ile Ceren, oyunculuk yaparak geçinmeye çalışan iki arkadaştır. Ortak dostları Burak’ın yönettiği tiyatro oyunlarının seyircisiz kalması ve sürekli hüsranla sonuçlanan oyuncu görüşmeleri Ali’ye arka arkaya hayal kırıklıkları yaşatır.

Vücut

Yönetmen: Mustafa Nuri / Türkiye, 2011 / Drama / 101 dakika

40’lı yaşlarının sonundaki Leyla, Almanya’da porno sektöründe çalıştığı yılların ardından İstanbul’a döner. Aynı zamanda eski sevgilisi de olan açgözlü yapımcı Yılmaz, Leyla’nın uyuşturucu bağımlılığını kullanarak son bir film çekmek için kadını ikna etmeye çalışır.

The Gold-Lade Sheep & The Sacred Mountain

Yönetmen: Ridham Janve / Hindistan, 2018 / Gizem / 97 dakika

Bir savaş uçağı Himalayalar’a düşünce yaşlı bir çoban pilotu bulmak için sürüsünü yalnız bırakır. Uçağın düştüğü yer kutsal olsa da çobanın niyeti pek iyi değildir.

Kısa Film // Teyze

Yönetmen: Fulya Tokaoğlu / Türkiye, 2013 / Animasyon / 6 dakika

Mayosunu giymiş yaşlı bir kadın, havuza girerken atlama tahtasını kullanabileceğini “kendine” kanıtlamak zorundadır.

Kısa Film // Tetrist

Yönetmen: Melis Bilgin / Türkiye, 2011 / Animasyon / 3 dakika

Tetrist günümüz İstanbulunun kaybedilen bir Tetris oyunu düzenlemesidir. Oyun, Matrakçı Nasuh’un bir 16. yüzyıl minyatüründeki Pera Bölgesi detayının yeniden çalışılmış bir görüntüsüyle başlar ve İstanbul’un son yüzyılını belgeleyen müzikler eşliğinde ilerler.

Kısa Film // Görünmez Duvarlarım: Kendine Güvensizlik Hikayeleri

Yönetmen: Nurbanu Asena / Türkiye, 2016 / Animasyon / 8 dakika

Kimlik, dil, cinsel yönelim, dünya görüşü; insanlar arasında görünmez duvarlar oluşturan etmenler bunlar. Dört karakter, özgüven ve güvensizlik üzerine hikayelerini paylaşıyor.

Kısa Film // Kusursuz Hayat

Yönetmen: Özgül Gürbüz / Türkiye, 2012 / Animasyon / 4 dakika

Gece vakti, ay ışığı, ıssız bir sokak ve çöp tenekesinden çıkan bir sürpriz. Evsiz bir adamın şanslı bir gününün hikayesi.

Kısa Film // Zamanın İpliklerinde

Yönetmen: Emir Roda Alır / Türkiye, 2014 / Animasyon / 4 dakika

İnsanlar, zamanın binlerce olasılıktan oluşan iplikleri arasından seçilmiş olan kaderin içinde süzülür. Birbirlerine Kader sayesinde bağlanır, bir yandan da yenilerini ararlar. Her şey Düzen içinde ilerlerken, onları izleyen iki Yıldız yeryüzüne iner ve bu büyük dansa ortak olmak isterler.

Kısa Film // Bahçe

Yönetmen: İdil Ar Uçaner / Türkiye, 2016 / Animasyon / 7 dakika

Çocukluğunu doğayla iç içe geçiren fakat büyük şehirde büyümek zorunda kalan bir kızın hikayesi.

Kısa Film // İçine Kaçan Kız

Yönetmen: Işık Dikmen / Türkiye, 2012 / Animasyon / 4 dakika

Meditasyon yaparken kendi içine kaçan bir kızın hikâyesi. İçine Kaçan Kız, regl sancılarından doğuma uzanan kadınlık tecrübesini bir tür evrimleşme süreci olarak anlatıyor.

Kısa Film // Mahkumlar Adası

Yönetmen: Esmanur Bayar / Türkiye, 2018 / Animasyon / 4 dakika

Avcı yalnız bir çocuktur. Köpeği ile sıkı bir dostlukları vardır. Fakat mahalleye yeni bir köpeğin taşınmasıyla işler değişir. Bundan sonra ne yeni gelenlerin ne de Avcı’nın hayatı eskisi gibi olacaktır.

Kısa Film // İstasyon

Yönetmen: Serdar Çotuk / Türkiye, 2017 / Animasyon / 5 dakika

Yıllardır bir tren istasyonunda yaşayıp çalışan yalnız bir adam, ufak bir fareyle karşılaşmasının ardından hayatını ve çevresini sorgulamaya başlar.

İntikam Meleği / Kadın Hamlet

Yönetmen: Metin Erksan / Türkiye, 1976 / Drama, Müzikal, Avangart / 86 dakika

Babasını öldürenin amcası olduğunu düşünen Hamlet, ABD’deki tiyatro eğitimini yarıda bırakıp Türkiye’ye döner. Bir gece babasının hayaletini gören Hamlet’in tüm şüpheleri doğrulanır. Gerçekleri ortaya çıkarmak için şok edici bir plan hazırlar.

Susuz Yaz

Yönetmen: Metin Erksan / Türkiye, 1963 / Drama / 92 dakika

Osman kendi arazisinden çıkan suyu diğer köylülerle paylaşmak istemez ve suya set çeker. Çıkan su kavgası sebebiyle kardeşi Hasan hapse düşer. Her şeye sahip olmak isteyen Osman, bu sefer de kardeşinin karısı Bahar’a göz koyar.


2 Eylül 2024 (00:00 itibariyle)

Kısa Film // Blue Jeans

Yönetmen: Jacques Rozier / Fransa, 1958 / Drama, Komedi / 24 dakika

17 yaşındaki Dany ve René, günlerini Cannes’ın kalabalık sokaklarında ve sahilinde Vespa sürüp beceriksizce flört ederek geçiren iki arkadaştır. Bir gün, önceden tanıdıkları iki kızla karşılaşır ve sahilde romantik bir gezintiye çıkarlar.


3 Eylül 2024 (00:00 itibariyle)

Jim’le Tanışmak / Meeting Tim

Yönetmen: Ece Ger / Türkiye, İspanya, 2018 / Belgesel / 77 dakika

40 sene boyunca Paris’teki evinde herkesi davet ettiği pazar yemekleriyle bilinen Jim Haynes, aynı zamanda 60’larda avangart sanat çevresini derinden etkilemiş bir figür. Jim’le kâh kahvaltı masasına oturup kâh Paris, Londra ve Edinburgh arasında mekik dokuyarak geçmişine yolculuk ediyoruz.


9 Eylül 2024 (00:00 itibariyle)

Yetişkin // Her Şey Her Yerde Aynı Anda / Everything Everywhere All at Once

Yönetmen: Dan Kwan, Daniel Scheinert / ABD, 2022 / Komedi, Aksiyon, Drama, Bilimkurgu, Macera, Fantastik / 134 dakika

Çinli bir göçmen, dünyayı kurtarmak için alternatif hayatlarının olduğu evrenlerde çılgın bir maceraya atılır. Bu çoklu evrenlerdeki sayısız dünyada kaybolunca kendini daha da büyük bir maceranın içinde bulur.


15 Eylül 2024 (00:00 itibariyle)

Yetişkin // Los Angeles Kendini Oynuyor / Los Angeles Plays Itself

Yönetmen: Thom Andersen / ABD, 2003 / Belgesel, Tarih / 170 dakika

Sayısız filmde yer alan Los Angeles, dünyanın en ünlü ve en yanlış tanınan şehri belki de. Bu şehirde çekilmiş veya bu şehri konu alan filmleri ustalıkla bir araya getiren Thom Andersen, Hollywood’un Los Angeles’ı nasıl yanlış tanıttığına dair fikirlerini ustalıkla gözler önüne seriyor.

Yetişkin // Penceredeki Kadın / La femme d’à côté

Yönetmen: François Truffaut / Fransa, 1981 / Drama, Romantik / 101 dakika

Bernard, Fransa kırsalında eşi ve çocuğuyla sessiz sakin yaşayıp giden bir öğretmendir. Yanı başlarındaki eve evli bir çift taşınır ve yeni komşusu Mathilde, eski sevgilisi çıkar. Birbirleriyle tekrar görüşmeye başlayacak ve aynı tutkunun yeniden esiri olacaklardır.

Yetişkin // Yaramaz Bebek / Nasty Baby

Yönetmen: Sebastián Silva / ABD, Şili, 2015 / Drama, Komedi, Suç / 101 dakika

New York’ta yaşayan sanatçı Freddy, en yakın arkadaşı Polly’nin yardımıyla, sevgilisi Mo ile çocuk yapmaya çalışır. Fakat Freddy’nin spermi tutmayınca donör olmak zorunda kalan Mo’nun tereddütleri vardır. Bir yandan da yaşlı komşularının giderek şiddetlenen taciziyle uğraşırlar.

Yetişkin // Zero Fucks Given / Rien à foutre

Yönetmen: Emmanuel Marre, Julie Lecoustre / Belçika, Fransa, 2021 / Komedi, Drama / 116 dakika

Ucuz biletleriyle ünlü bir havayolu şirketinde uçuş görevlisi olan Cassandra, fazla mesai yapmaya hep gönüllüdür ve işini en verimli şekilde yerine getirir. Özel hayatı ise, dijital flörtleşmeler, partiler ve boşa geçen günlerle doludur. İşten kovulduğunda, uzun zamandır kaçtığı şeyle yüzleşir.


16 Eylül 2024 (00:00 itibariyle)

Yetişkin // Kameralı Adam / Человек с киноаппаратом

Yönetmen: Dziga Vertov / Sovyetler Birliği, 1929 / Belgesel, Avangart / 68 dakika

Büyük bir şehrin sakinlerinin bir günü. Şafaktan alacakaranlığa kameralı adam, sıradan bir gün koşuşturmacasını kaydedip ekrana yansıtıyor.

Yorum Ekle